Organizovana manifestacija „Tradicija i ja“ i „Gastro susreti“

0
114
blank
blank

Petnaesta po redu manifestacija „Tradicija i ja“, organizovana je danas, 17. novembra, na platou ispred Srpskog kulturnog centra. U okviru manifestacije održani su i deveti „Gastro susreti“.

Dobrodošlicu prisutnima  poželio  je načelnik opštine Jovica Radulović i zvanično otvorio sajam.

„Ovo je posebna manifestacija, na kojoj učestvuju izlagači iz više okolnih gradova, predstavljaju  svoje proizvode i razmjenjuju iskustva. Posjetioci imaju priliku vidjeti zaista raznovrsnu ponudu“, istakao je načelnik.

blank

Osnovni cilj manifestacije je podizanje starih zanata iz zaborava i prenošenje na mlađe generacije,  stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem, te predstavljanje tradicionalne i savremene gastro ponude.

Izložba je prodajnog karaktera, gdje se mogu  vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Učešće na sajmu uzelo je  oko 40 izlagača iz  Modriče, Prnjavora, Vukosavlja, Broda, Teslića i Petrova.

blank

Direktor Turističke organizacije Modriča Dejan Lazarević je istakao da će se u sklopu manifestacije organizovati prezentacija dokumentarnog filma o istraživanju prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa lokaliteta Duga Njiva na Trebavi, te da je postavljen informativno –  edukativni štand o jestivim i nejestivim gljivama i šumskim plodovima opštine Modriča, a dodatne informacije prisutnima je dao mikolog Rade Gašić.

blank

Organizatori kulturno-umjetničke  manifestacije su Turistička organizacija „Modriča“ i  opština Modriča.

Događaj su svojim nastupom uveličali učenici Srednjoškolskog centra „Jovan Cvijić“.

Izvor: Opština Modriča 

blank