blank

Од данас професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод богатија је за још једно возило у свом возном парку. Ово возило, Ural Next, набављено је у сарадњи Ватрогасног савеза Републике Српске и општине Брод, гдје је, према ријечима старјешине ове јединице Миле Вукмана, Ватрогасни савез учествовао са 350.000 КМ, а општина Брод са 60.000 КМ.

Ural Next, возило навалног типа које садржи 5000 литара запремине воде и 300 литара пјенила, је возило које нам омогућава да адекватно реагујемо на позиве грађана. Ово возило може да гази по води дубине 1,5 метара и прелази препреке висине до 40 центиметара, рекао је Вукман.

blank blank

Он истиче да је ово возила које има сву потребну опрему, те да је његовом набавком употпуњен возни парк ватрогасно-спасилачке јединице, док је у претходном периоду на возилима које су раније посједовали извршена уградња електричног витла и других ствари које су недостајале.

Примопредаји возила присуствовао је и начелник општине Брод Зоран Видић који је рекао да унапређивање услова рада ватрогасне јединице мора бити константно, те изразио наду да ће бити што мање потребе за кориштењем овог возила.

Он је најавио наставак активности на опремању професионалне ватрогасно-спасилачке јединице потребном опремом, новим униформама, као и подмлађивање кадра.

Извор: Општина Брод

 

blank