blank

Албум са 11 пјесама Епископа Фотија недавно је објављен на водећим музичким стриминг платформама као што су Spotify, Apple Music, Deezer и другим.

Албум “Васкрсења дан” отвара пјесма “Од огњених језика рођена”, даље слушамо ништа мање популарну “Православље” и тако све до „Срби светитељи” која затвара албум.

Све текстове је написао Преосвећени владика Фотије. Пјесме је отпјевао свештеник Богдан Стјепановић, који је добар дио пјесама и компоновао заједно са Срђаном Бојићем у чијем студију у Бијељини је албум сниман. Пјесму „Срби светитељи” је компоновала и отпјевала Наталија Ђурић са својим хором „Свети краљ Владислав” из Дворова.

blank

Препоручујемо да пјесме „тражите” (нпр. на Спотифају) куцајући кључну ријеч „Епископ Фотије” ћирилицом.

Уколико желите да добијате обавјештење када се појави нова пјесма, кликните на дугме „прати” или follow, add и сл.

Све пјесме, албуми, извођачи и плејлисте унутар Spotify могу се подијелити на другим друштвеним мрежама (Facebook, Messenger, Twitter, Telegram…), а подржано је и дијељење помоћу линкова, који ће ваше пријатеље одвести у Spotify web player.

blank

Како се користи Spotify – врло слично је и код осталих платформи
 
Шведски Spotify са каталогом од 50 милиона пјесама најпознатији је и највећи музички дигитални сервис на свијету. Иако неки конкуренти нуде виши квалитет звука, у бројним аспектима, попут интуитивности кориштења и повезивости с другим уређајима, једноставно му нема премца.
 
Могућности бесплатног кориштења
 
За бесплатно кориштење потребно је инсталирати апликацију са Google Play продавнице или App Store и креирати кориснички налог, баш као да користимо плаћену верзију сервиса. Ограничења бесплатне верзије повремено се мијењају, а тренуто су постављена тако да се музика може слушати искључиво насумичним одабиром (shuffle), уз максимално шест прескакања пјесама у сат времена. Другим ријечима, слободни сте приступити било којем албуму или плејлисти, али нећете моћи одабрати тачно ону пјесму коју желите, већ ћете морати причекати да она дође на ред. Такође, између пјесама повремено се пуштају кратки огласи, које није могуће прескочити. Свему томе упркос, преко 100 милиона корисника користи Spotify управо у бесплатној варијанти.
 
Постоји више опција за премијум чланство без ограничења, а тренуто је актуелна понуда, до 15. маја, 3 мјесеца за 5 евра.

blank
 
Мобилна апликација
 
У категорији Home имамо преглед посљедњих пуштаних плејлиста, албума и извођача. Властитим плејлистама, лајкованим албумима и извођачима које пратимо приступа се кроз категорију Your Library. Категорија Search садржи претраживач свега што Spotify нуди, али такође нуди брз приступ најслушанијим жанровима. Корисно за пуштање музике у ситуацијама кад нам се не слуша неки конкретан извођач, албум или пјесма, али свеједно бисмо да нешто свира.
 
Апликација нуди такозвани Car View, посебни начин рада гдје су све типке огромне, а навигација по менију врло поједностављена, с циљем смањења ометања приликом кориштења за вријеме вожње аутомобилом. Car View може се активирати ручно, али и аутоматски, након што апликација препозна да је телефон успоставио конекцију са bluetooth системом у аутомобилу.

Извор: Епархија-зворничко тузланска 

 

blank