blank

Командир Полицијске станице Миломир Балатуновић, замјеник командира Славиша Павловић и помоћник командира Радивој Гверо, данас 08.10.2021. године,  су извршили радну посјету вјерским заједницама у граду Дервента у циљу сагледавања и рјешавања проблематике коју евентуално имају наведене заједнице.

Овом приликом су  обишли сљедеће вјерске заједнице:

  • Српску Православну цркву гдје су обавили разговор са Радојицом Ћетковићем Протојерејем – Ставрофором- старјешина Саборне цркве у Дервенти, Јовић Илијом и Новић Љубишом свештеницима у Српским православним црквама;

blank blank

  • Римокатоличку цркву гдје су обавили разговор са Марком Слишковићем жупником наведене цркве у Дервенти, Бјелом брду и Буковици, жупником у Жеравцу Фра Марком Филиповићем који је и предсједник Хрватског културног друштва „Напредак“ у Дервенти;
  • Гркокатоличку цркву гдје су обавили разговор са свештеником Ситник Фрањом Петром;

blank

 

  • Исламску заједницу гдје су обавили разговор са дервентским имамом Мурисом еф. Абдурахмановићем, имамом Фикретом еф. Делићем и представником Исламске заједнице Екремом Вугдалићем.

Сви представници вјерских заједница са којима су обавили разговор нису имали примједби на безбједност вјерских службеника као и вјерника, такође нити да су им на било који начин били угрожени вјерски објекти.

Овај  састанак је још један примјер добре сарадње Полицијске станице Дервента и свих вјерских заједница на подручју овог града, а ова сарадња ће се наставити и даље управо у циљу да  у граду Дервента сви грађани, али и  туристи буду безбједни али   да се тако и осјећају.

Извор: ПУ Добој

blank