blank

Na mjesnom groblјu u Obudovcu kod Šamca je služen pomen Milanu Josiću, komandantu specijalnog batalјona Druge posavske brigade Vojske Republike Srpske, a okuplјeni su naglasili da njegov lik i djelo ne smiju biti zaboravlјeni.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović podsjetio je da je Josić, koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata prošao sve ratne teškoće, bio predsjednik te organizacije 1997. godine i član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

blank

“Vraćajući se sa jedne sjednice Predsjedništva BORS-a na današnji dan 2000. godine, Josić je imao saobraćajnu nesreću. Na licu mjesta je poginuo njegov prijatelј i sekretar Boračke organizacije Šamac, a on teško povrijeđen odvezen je u Banjaluku, gdje je nakon dva dana preminuo”, podsjetio je Zoranović.

Organizatori pomena komandantu Josiću, koji je za ratne zasluge odlikovan Ordenom Nemanjića drugog reda, su šamačka Boračka organizacija, mjesna Boračka organizacija Obudovac, a ovo je 21 godina kako se služi pomen Josiću.

Pomen povodom 21 godine od smrti Josića služili su obudovački sveštenici, a osim mještana, prisustvovali su predstavnici Druge posavske brigade, načelnik šamačkog Odjelјenja za finansije Velimir Andrić, mještani i članovi porodice Josić.

Svetlana Pavlović

blank