blank

Два оштећења на тзв. зечијем насипу у Старом Полоју санирана су данас захваљујући ангажману мјештана и општинске Цивилне заштите.

Поправљена су оштећења насипа, висине од око 1,3 метра и ширине 2 метра, настала усљед несавјесног излачење трупаца и дрвних сортимената из прибалног појаса.

Према информацијама из Цивилне заштите општине Брод, инцијативa за санацију насипа потекла је од мјештана, власника и корисника земљишта у Старом Полоју, у настојању да се обезбједи потребна заштита овог подручја, спријечи изливање Саве при нижем водостају и плављење пољопривредних површина. 

blank

-Санирана су оштећења на водоодбрамбеном насипу у близини уставе настала због неодговорног извоза дрвне масе преко самог насипа. Интервенисали пијеском, врећама, фоснама што ће спријечити штете које могу настати непотребним плављењем овог подручја – изјавио је Јован Сријемац, стручни сарадник за послове цивилне заштите.

Сријемац је напоменуо да се 2014. године, када су Српску задеселе катастрофалне поплаве, ријека Сава излила у Стари Полој, који је условна ретензија, када је водостај у Броду премашио 780 центиметара.

Д.И / Радио Брод

blank