blank

У Дервенти је у току Светосавско вече просвјетних радника,чији је домаћин Основна школа “19. Април” из Дервенте.

blank

Директор школе домаћина Елвира Миљић каже су просвјетни раднци по 11 пут окупљени на једном мјесту, све основне и средње школе заједно, и да прослављају Светога Саву.

“Дервента је  била прва општина која је започела на овакав начин да обиљежава Светога Саву, да сви просвјетни радници буду на једном мјесту, а онда су као добар рецепт почеле и друге општине да организују, Прњавор, Брод”, каже Миљићева.

blank

Она додаје да је значајно да се сви просвјетни радници окупе на једном мјесту, да се иде путем светосавља и православља, и да би било пожељно и да у другим “браншама” буде заједничког окупљања.

blank

Начелник општине Дервента Милорад Симић честитао је школску славу и изразио задовољство тиме што се на једном мјесту окупио велик број просвјетних радника.

“Ово је заиста велика радост у поводу Светог Саве,  да све што производи младим нараштајима знање и васпитање буде на једном мјесту. То је крсна слава коју све школе славе појединачно, али се окупимо на једном заједничој вечери и сви заједно прослављамо и дружимо се”, рекао је Симић.

Свештеник Далибор Ђекић освештао је славски колач и жито, након чега су директор школе Миљићева и начелник Симић славски колач преломили.

blank

Улога домаћина наредног Светосавског бала припала је Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност” Дервента.

Светосавској свечаности је присуствовао и предсједник локалне скупштине Маријан Кљајић, замјеник начелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, народни посланик Игор Жунић, свештеници Српске праволавне цркве, и други.

Посавске новости

blank