blank

Свечани пријем за све мајкe погинулих бораца уприличила је данас Општинска Борачка организација Брод.

Пријем је почео окупљањем мајки у Спомен-соби гдје се налазе фотографије њихових погинулих синова. Мајке су са сузама и сјећањем старачким рукама миловале фотографије својих синова и причале о њима и њиховим врлинама.

Једна од мајки, чији син је погинуо у 19 години каже : „Завршио је мој син школу, оставио школску торбу и отишао бранити отаџбину. Погинуо је, тешко је, то је Божија воља да његов живот и моја бол буду темељи Републике Српске и куће у којој сада сви живимо“.

Поред мајки и представника Борачке организације, пријему су присуствовали и предсједник БОРС Радан Остојић и предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић.

Зоран Видић, предсједники Предсједништва Борачке организације Брод истакао је да је ово само мали знак пажње за мајке хероје, да је сваки празник мајкама тежак и тужан дан јер су изгубиле своју дјецу, али да се Борачка организација труди да им олакша старачке дане и да знају да нису заборављене.

Видић је рекао да је ово петнаеста  година како се организује пријем на овакав начин.

“У знак поштовања и лијепог дружења са мајкама које су заслужиле велику пажњу, договорено је,  и за ову годину као и прошле,  заједничко поклоничко путовање за мајке у неки од манастира у Републици Српској”, рекао је Видић.

blank

Предсједник БОРС-Радан Остојић је истакао да су мајке, једнако као и њихови синови који су дали живот,  највећи хероји Одбрамбено отаџбинског рата и да заслужују велику пажњу и поштовање.

blank

blank

Александар Крушкоњић се, такође  емотивн, обратио мајкама истичући да за овакве пријеме нема адекватних ријечи јер је њихова бол немјерљива, а с адруге стране, да могу бити поносне јер су њихови синови дали слободу народу и да није било мајки, бака и жена, свијет не би ни постојао. Сви заједно  су изразили жељу и наду да ће их здравље добро служити и да ће се опет видјети и догогодине на истом мјесту.

blank

blank

blank

blank

На пријему, свим мајкама је уручен пригодан новчани поклон од по 200,00 КМ, цвијет као симбол пажње и уникатна честитка, поклон Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Корак наде“. 

ПН

blank