СЛУЖЕН ПОМЕН ЗА 32 ПОГИНУЛА БОРЦА У МЗ БРОДСКО ПОЉЕ 2

0
109
blank
blank
Код спомен обиљежја у мјесној заједници Бродско поље 2, данас је служен помен за 32 бораца Одбрамбено-отаџбинског рата из ове мјесне заједнице.
 
Протојереј-ставрофор Мирослав Живковић након служења молитвеног помена у свом обраћању је истакао да нас ово свето мјесто опомиње да они који су страдали за слободу у којој данас живимо никада не смију бити заборављени и да се зло које се десило 90-тих година прошлог вијека више никоме не понови.
 
Предсједник скупштине Борачке организације Брод Радослав Кокић нагласио је да је обавеза свих да његују културу сјећања на борце ВРС који су дали живот за слободу свог народа и Републике Српске.
 
blank
 
-Наша је дужност да их се са поносом сјећамо и обавеза да чувамо истину о борби српског народа у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, о храбрим људима који су животе дали за Републику Српску -, поручио је је између осталог Кокић, подсјетивши да се српско становништво с подручја мјесне заједнице Бродско поље 1992. године међу првим нашло на удару агресије хрватске војске и паравојних муслиманско-хрватских формација.
 
blank
 
Свој допринос дали су и млади, Санела Глигоревић у вођењу програма, а Данијел и Саша Радовановић рецитујући предивне пјесме на тему поштовања и сјећања на славне претке и како често треба посјећивати спомен обиљежја.
 
blank
 
Након помен парастоса вијенце и цвијеће код спомен обиљежја, испред старе основне школе на Бродском пољу 2, положиле су породице погинулих бораца, представници Борачке организације и мјесне организације бораца Бродско поље 2, општине Брод, општинског Удружења за тражење заробљених, погинулих бораца и други.
 
ПН
blank