VATROGASCI OBILJEŽILI 20 GODINA RADA, PROSLAVILI KRSNU SLAVU

0
162
blank
blank

Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica iz Broda proslavila je danas krsnu slavu Svetog proroka Iliju i 20 godina postojanja.

Starješina ove jedinice Mile Vukman rekao je da imaju ukupno 19 zaposlenih od kojih 12 sa 20 godina radnog staža u ovoj službi.

blank

“Zadovoljni smo opremom koju imamo, načelnik i Opštinska uprava izlaze u susret koliko je god moguće, i sva oprema je novije generacije uključujući i navalna vozila, ali uvijek su nova vozila dobrodošla, kao i jedno vozilo sa korpom za druge namjene”, rekao je Vukman.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić očekuje podršku od Vatrogasnog saveza Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite u nabavci jednog navalnog vozila.

“Opštinska uprava se trudi da stvori sve uslove u skladu sa zakonom, međutim ova jedinica nam uzvraća profesionalnim reagovanjem na terenu posebno u kriznim situacijama kao što je bilo nevrijeme od prije desetak dana kada su uložili nadljudske napore da se grad što prije oporavi i ja sam im na tome jako zahvalan”, rekao je Vidić.

blank

Vatrogasci sa 20 godina radnog staža su Željko Drugović, Miladin Đurić, Radislav Vasilić, Radovan Klisurić, Duško Žarić, Radislav Lukić, Branislav Lazić, Boro Kostadinović, Dragan Marjanović, Staniša Marković, Siniša Lekić i Bogdan Goranović.

Prije obilježavanja krsne slave upriličena je prezentacija opreme i vozila sa kojima vatrogasci-spasiovci raspolažu.

blank

blank

blank

Obilježavanju krsne slave i proslavi 20 godina postojanja, osim Vidića, prisustvovali su u ime Vatrogasnog saveza Republike Srpske Slaven Pijetlović, predstavnici Udruženja profesionalnih vatrogasaca-spasilaca Republike Srpske, zatim predstavnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz susjednih opština i gradova, privrednici lokalne zajednice i drugi. 

PN

blank