blank

Брзом реакцијом полицијских службеника Полицијске станице Дервента, 25.12.2021. године, око 20, 25 часова, на „Старом мосту“ у Дервенти спријечено је самоубиство тридесетдвогодишњака из Дервенте.

 Наведеног дана Полицијској станици Дервента анонимно је пријављено да се на  „Старом мосту“ у Дервенти налази непозната мушко лице које покушава да скочи у ријеку Укрину и да изврши самоубиство.

Полицијски службеници су се одмах упутили на наведену локацију,  гдје су опрезним поступањем задобили повјерење наведеног лица те истом  помогли да безбједно пређе на унутрашњу страну моста.

Наведеном лицу је указана љекарска помоћ у Служби хитне помоћи Дома здравља Дервента.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој током текуће 2021. године, заједно са наведеним случајем спријечили су пет самобистава.

Наиме, осим наведеног догађаја на „Старом мосту“ у Дервенти, током новембра текуће године спријечено је још једно самоубиство старије женске особе, а потом у мјесту Ново Село, подручје општине Брод је  спријечено  самоубиство вјешањем двадесетосмогодишњака из Градишке.

У мјесту Карановац, подручје општине Петрово спријечено је самоубиство четрдесетосомогодишњакиње из Петрова, која је имала намјеру да изврши самоубиство на жељезничкој прузи а потом у ријеци Спречи и у улици Зије Диздаревића у Теслићу је спријечено  да лице једно лице из Теслића изврши самоубиство самозапаљењем. Такође, један грађанин из Модриче  је спријечио самоубиство у улице Ристе Микичића у Модричи.

ПУ Добој

blank