blank

Na  gradskom trgu je svečano otvorena peta po redu šestodnevna manifestacija „Zimska čarolija na ušću“ koja će trajati do 31. decembra. Organizator manifestacije je opština Šamac i Centar za kulturu, a manifestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

Milićević je rekao da je  manifestacija „Zimska čarolija na ušću“ brend opštine Šamac svih ovih pet godina, te da očekuje da preraste u regionalni brend.

blank

„Peta godinu zaredom, šest dana „Zimske čarolije na ušću“ sa mnogo većim brojem izlagača, sa bogatijim kulturno – zabavnim programom iz godine u godinu su rezultat zajedničkog rada građana opštine Šamac, nevladinog sektora i Centra za kulturu. Raduje me da manifestacija može ponuditi za svakoga ponešto od najstarijih do najmlađih kojima je ona najviše posvećena“, kaže Milićević.

On je pozvao sve građane Šamca i okolnih opština da posjete opštinu Šamac da ožive grad kao što su to činili svih ovih pet godina i kako on kaže siguran je da Šamac ima šta da pokaže, ne samo šamčanima nego i svim posjetiocima koji će biti gosti svih šest dana u Šamcu.

blank

Svoje radove i proizvode na gradskom trgu izložili su prodavci nakita i suvenira, Udruženja žena sa svojim proizvodima, mali preduzetnici, i drugi.

Trg ukrašava velika jelka i mnogo zanimlјivosti za djecu.

Direktor Centra za kulturu Milanka Blagojević kaže da je koncept čarolije raznovrstan u kojem se svako može pronaći, za mališane su odvojili čak dva dana u kojem će gostovati Dječiji hor „Vrapčići“ iz Banjaluke i proslava uz dodjelu paketića tradicionlne Dječije Nove godine, a za ostale dane predviđena je svirka različitih žanrova bendova, bendovi narodne muzike, rok koncert i drugo.

„Riječ je o manifestaciji za posjetioce svih uzrasta, dok su se izlagači pobrinuli da ima za svakog po nešto. U 10 kućica i četri štanda preko 20 izlagača sa ovog područja upotpunilo je raznovrsnost ponude i zadovolјilo sva čula posjetilaca“, kaže Blagojevićeva.

blank

Zbog kiše je izostao predviđeni vatromet i nastupi kulturno umjetničkih društava, ali je program upotpunjen pjesmama, Milice Nikolić iz KUD „Crkvina“ iz Crkvine, Marijane Todorović iz Obudovca, Anđele Paležnica iz Šamca i koncert estradne zvijezde Baneta Mojićevića.

Program za naredne dane:
27.12. – dječiji hor Vrapčići iz Banjaluke,
28.12. – rock veče uz Domino efekt,
29.12. – Dječija Nova godina,
30.12. – Trocadero band i
31.12. – doček Nove godine uz Fantastiko bend.
Zavirite u čarobni svijet i posjetite naš božićni sajam s nizom atrakcija i iznenađenja.

Svetlana Pavlović

blank