blank

Брзом реакцијом полицијског службеника Полицијске станице Дервента, данас 04.02.2021. године, око 12, 15 часова, на „Старом мосту“ у Дервенти спријечено је самоубиство шездесетогодишњакиње из Дервенте.

Истог дана дежурном криминалистичком техничару Полицијске станице Дервента у близини „Старог моста“ у Дервенти, обратио се грађанин који му је саопштио да се на „Старом мосту“ налази непозната женска особа која највјероватније има намјеру да скочи у ријеку Укрину и да изврши самоубиство. Наведени полицијски службеник Полицијске станице Дервента се трчећим кораком упутио ка лицу мјеста, гдје је опрезним поступањем задобио повјерење  Б.Ј. из Дервенте након чега је истoj помогао да безбједно пређе на унутрашњу страну моста.

Наведеном лицу је указана љекарска помоћ у Служби хитне помоћи Дома здравља Дервента одакле је исто превезено у добојску болницу.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој током текуће 2021. године, спријечили су три самоубиства,  а осим наведеног догађаја у мјесту Ново Село, подручје општине Брод је  спријечено  самоубиство вјешањем двадесетосмогодишњака из Градишке и у мјесту Карановац, подручје општине Петрово спријечено је самоубиство четрдесетосомогодишњакиње из Петрова, која је имала намјеру да изврши самоубиство на жељезничкој прузи а потом у ријеци Спречи.

Такође, 29.03.2021. године,  један грађанин из Модриче  је спријечио самоубиство у улице Ристе Микичића у Модричи.

ПУ Добој

blank