blank

Управа СШЦ „Никола Тесла“ велику пажњу посвећује стицању практичног знања својих ученика. Управо из тог разлога кренуло се у обнову комплетног радионичког простора, који је након рата био само дјелимично обновљен и није пружао најбоље услове рада професорима и ученицима који у радионицама бораве свакодневно, рекао је Миро Жарић, професор електро групе предмета и практичне наставе електричарима.

„У току школског процеса показала се потреба да се једна радионица опреми и за електро струку, како би могли обављати праксу у школи. Искористили смо расположиви простор који је до сада кориштен за одлагање непотребних ствари, те смо се, заједно са ученицима, упустили у авантуру уређења. У међувремену школа је урадила санацију крова, па су се стекли услови да се овај простор опреми. Санирани су и санитарни чворови и оспособљено гријање у радионицама“ рекао је професор Жарић и додао да су ученици дали велики допринос уређењу овог простора.

blank

Директорица ове установе Драгица Ивановић, истакла је да се простор школских радионица уређује већ дуже вријеме, па сада ученици на располагању имају радионице за браваре, вариоце и електричаре.

„Школске радионице су само дијелом биле оспособљене за практичну наставу, па смо се ми упустили у процес уређења простора и набавку потребног алата. Већи дио посла је завршен, остали су још неки мањи радови попут уређења зидова и пода како би радионице коначно добиле адекватан изглед и намјену. Упоредо са уређењем овог простора текла је и набавка ЦНЦ машине и простора у који је смјештена“, рекла је Ивановић и додала да су алат и материјал потребан за обављање практичне наставе набављени из властитих средстава, као и средстава обезбијеђених кроз разне пројекте и донације.

Ученици ове школе практичним радом уз помоћ помоћних радника школе и чланова савјета ученика учествују и у уређењу школског дворишта, како би допринијели љепшем изгледу нашег града.

Извор: ОпштинаБрод

blank