blank

Полицијска управa Добој је током претходног викенда реализовала  регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на појачану контролу брзине кретања возила и контролу возача мотоцикла, лаких мотоцикла, возача мопеда и бицикла.

 Током спровођења акције контролисано је 395 учесника у саобраћају од којих је 200 алкотестирано. Због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја је искључено 18  возача од којих је један  лишен слободе.

Током провођења наведене акције евидентирана су 273 прекорачења брзине, од тога 198 на подручју општине Брод, 31 на подручју општине Теслић,  30 на подручју града Добоја и 14 на подручју општине Модрича. Такође, евидентирани  су и други прекршаји: 40 прекршаја некориштења безбједносног појаса, 15 прекршаја некориштења сигурносне сједалице за дјецу, 15 прекршаја техничке неисправности, 36 прекршаја које су починили возачи мопеда, мотоцикла и бицикла, три прекршаја управљања возилом прије стицања права на управљање и седам прекршаја управљања нерегистрованим возилом.

С обзиром на почетак туристичке сезоне и повећане фреквенције возила на свим путним правцима, Полицијска управа Добој ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима у циљу одржавања повољног стања безбједности у саобраћају.

Апелујемо на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

ПУ Добој

blank