blank
Брод је добио најбоље, најуспјешније и најперспективније спортисте и спортске организације за 2020. годину. Манифестација проглашења најбољих у спорту Брода одржана је данас у сали за састанке општине Брод.
 
Атлетичар Ђорђе Ћерић најбољи је спортиста општине Брод за 2020. годину. Ћерић, који је током четири године бављења трчањем, остварио пажње вриједне успјехе, изразио је задовољство добијеним признањем које за њега, како је рекао, значи много и представља мотив за нареднa такмичења. Успјех каријере оставарио је у октобру прошле године када је са АК ”Сарајево” постао екипни шампион БиХ.
 
blank
blank
blank
 
Поред Ћерића у категорији најбољих спортиста, награђени су и сениори ОФК ”Полет 1926”, ЖРК ”Брод”, Слободан Пејичић и Андреа Чворак.
 
Спортски радник године је Мирун Јокановић, дугогодишњи тренер омладинских селекција ФК Полет и школе фудбала ”Пријатељи”.
 
Јокановић је истакао да сам рад са младима представља награду, а овај вид признања је додатни мотив за афирмацију спорта и пуну посвјећеност најмалађим и њиховом напредовању на спортском терену.
 
За најбољу спортску организацију Брода у 2020. години проглашен је ОФК ”Полет 1926”, а спортски директор овог колектива истакао је да награда долази у право вријеме.
 
-Клуб има веома дугу традицију, а ускоро ћемо славити стогодишњицу постојања. Награда долази у право вријеме и представља подстрек да се потрудимо да јубилеј прославимо на најбољи могући начин-, изјавио је Кушљић.
 
blank
Најперспективнији млади спортистa je Лана Радуловић, фудбалска репрезентативка БиХ до 17 година која наступа за бијељински ”Бумеранг”.
 
У овој категорији још су награђене другопласирана атлетичарка Матеа Видић и трећепласирана Анастасија Митровић чланица КК ”Полет” из Брода.
 
Начелник општине Брод Зоран Видић честитао је лауреатима, нагласивши да ће локална заједница чини све на развоју спорта, а да уручење награда представља симболичан вид подршке спортистима.
 
-Желимо заинтересовати најмлађе, од предшколског и основношколског образовања да се баве спортом, а поред прижељкивања добрих резултата акценат ћемо ставити на масовност бављења спортом-, изјавио је Видић.
 
Извор: Општина Брод 
 
 
blank