У АКЦИЈИ “ПЛАНТАЖА 2022” ПРОНАЂЕНО 440 СТАБЉИКА ИНДИЈСКЕ КОНОПЉЕ  У ДЕРВЕНТИ

0
150
blank
blank

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента, 28.06.2022. године, заједно са полицијским службеницима Сектора криминалистичке полиције и Јединице жандармерије Полицијске управе Добој реализовали су оперативну акцију „Плантажа 2022“, приликом чега су извршили претресе на више локација на подручју града Дервента код лица која се доводе у везу са извршењем кривичног дјела „Недозвољена призводња и промет опојних дрога“.

blank

На основу наредбе Основног суда Дервента извршен је претрес лица, куће и помоћних објеката код лица иницијала А.Л. са подручја града Дервента, код кога је пронађено и одузето укупно 440 стабљика зелене боје које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље.

  Истог дана, извршен је претрес лица, куће и помоћних објеката код лица иницијала З.Е. са подручја града Дервента, приликом чега је код истог пронађено и одузето 99 сјеменки које својим изгледом асоцирају на сјеменке индијске конопље и мобилни телефон марке „iPhone”.

blank

Такође, извршен је претрес лица, куће и помоћних објеката код лица иницијала А.Г. из Дервенте, приликом чега је пронађена и одузета прозирна врећица у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“ укупне бруто масе од 4,18 грама.

Лица иницијала А.Л. и З.Е. су лишена слободе због основа сумње да су извршила кривична дјела „Недозвољена призводња и промет опојних дрога. Лице иницијала З.Е. је након извршене криминалистичке обраде  пуштено на слободу, док је лице иницијала  А.Л. уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој. Против лица иницијала А.Г. ће надлежном суду бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка.

blank

Све предузете активности вршене су уз надзор дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Добој.  

ПУ Добој

 

blank