blank

Из Брода на бањско лијечење испраћена је група корисника из реда борачких категорија који су остварили право на општинском Конкурсу за бањско лијечење борачких категорија.

“На иницијативу Борачке организације за одлазак на бањско лијечење у буџету општине планирана су новчана средства, као буџетска ставка помоћи борачким категоријама“, саопштено је из Борачке у Броду.

Из Борачке организације наводе да на бањско лијечење ове године услове су испунила 43 корисника, по Коначној ранг листи и то 12 породица погинулих бораца, 19 демобилисаних бораца, осам ратних војних инвалида и четири породице умрлих ратних војних инвалида и породице умрлих бораца.

blank

Прије одласка у бању “Кулаши” код Прњавора у просторијама Борачке организације је приређен пријем, а лијеп одмор и здравље пожељели су им

предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић, а у име локалне заједнице начелник Одјељења за финансије Мирослав Вуковић и шеф кабинета начелника Вања Николић.

У времену од 2008. године Борачка организација и општина Брод успјешно су испоштовали све уговоре са бањама у Републици Српској, а лијечење је користило више од  350 корисника из реда борачких категорија.

На бањском лијечењу Брођани ће боравити до 24. марта. 

ПН

blank