blank

Синоћ је у Броду завршен 10. Јубиларни кошаркашки турнир, 3×3 спектакл лиге Републике Српске.

Паклени јулски распоред турнира 3×3 лиге РС током ког је одиграно 10 турнира завршен је у Броду, а екипа „Lounge bar Fargo“ славила је побједу на четвртом по реду турниру лиге РС, док је у конкуренцији јуниора побједу  освојила екипа „Ранч Дугић“.  Друго мјесто на турниру и у јуниорској и у сениорској конкуренцији освојиле су екипе „Club Ambar“ из Брода.

blankblankblankblank

JUNIORI – CLUB AMBAR BROD

Турнир у уличној кошарци у Броду почео је још 2013. године на паркиралишту код старе Робне куће, и од тада до данас турнир је према ријечима Горана Гарачића предсједника организационог одбора, растао до лиге РС и FIBE.

-Одличан баскет, одлично финале. Прво и најважније је да нас је вријеме послужило, а и оно што је такође важно је да је турнир завршен без повреда уз велику подршку публике- рекао је Гарачић.

Након завршеног турнира у Броду само ријечи похвале стигле су и од предсједника 3×3 лиге РС Љубише Шикарца. Слободан Живанић сарадник за медије ове лиге изразио је задовољство што је на овако спектакуларан начин завршен јулски дио лиге који је био препун турнира, као и наду да ће овај спорт и лига и убудуће расти.

Турнир у Броду са задовољством је испратио и сам начелник општине Брод Зоран Видић, који је истакао да је највећи успјех турнира да привуче младе да заволе и тренирају кошарку.

Након турнира у Броду, тренутно је екипа„Lounge bar Fargo“ из Прњавора водећа у лиги са 1090 бодова, а екипа побједник 3×3 лиге РС  наступиће на „3×3 tour Austria finals 2022“ у Бечу.

Све у свему одлична организација и још боља игра, сложили су се и сви они који су са трибина посматрали ову кошаркашку представу.

В.Г./Радио Брод 

blank