blank

Представници локалне самоуправе данас су организовали пријем за ученике генерације и вуковце у 2021/2022 школској години.

-Поносни смо на ове ученике, јер јако добро знамо колико је труда и рада потребно уложити да се оствари овакав резултат. Од њих очекујемо да се након успјешног школовања врате у своју општину и дају свој допринос развоју локалне заједнице-, рекао је Вања Николић, шеф кабинета начелника општине Брод.

Сергеј Бановић, ученик генерације и вуковац СШЦ „Никола Тесла“ рекао је да му је драго што је остварио овакав успјех те да се нада да ће и у наставку школовања бити у прилици да оствари оно што је испланирао.

Јустин Теофиловић, ученик генерације ОШ „Свети Сава“ поред тога што је ученик генерације и вуковац, наставницима и професорима познат је по успјесима које је током школовања постизао и на такмичењима ученика из знања. Он је одлучио да школовање настави у богословији, а његову жељу подржали су и родитељи.

blank

Иван Ивановић ученик је генерације ОШ „Лијешће“, и каже да је одлучио да своје школовање настави у бродској средњој школи а планира да се школује за информационог техничара.

blankblankblank

Носиоци Вукове дипломе су и ученици ОШ „Свети Сава“ Ана Плавшић, Никола Боројевић и Ана Стевић, а она каже да јој је драго што је успјела. Сад слиједи наставак школовања прво гимназија, а за даље још није сигурна.

Весна Теофиловић мајка је ученика генерације ОШ „Свети Сава“ Јустина Теофиловића и она каже да је јако поносна на своје дијете те да јој преостаје да га и даље подржава у његовим изборима и путевима којим жели даље да крочи.

blank

А да су понос, како родитеља тако и наставника потврдила је и Далиборка Ријић, помоћник директора ОШ „Свети Сава“, те додала да ово сваке године најсвечанији тренутак, када се од најбољих проглашавају најбољи.

blank

Понос школе, родитеља и наставника, 3 ученика генерације и још 3 носиоца Вукове дипломе, данас је локална власт наградила пригодном новчаном наградом.

В.Г. /Радио Брод

 

 

blank