blank

У Дервенти је почела манифестација Интер Фолк Фест “Босиљковање 2021“, у организацији Културно- умјетничког друштва младих „Босиљак“ Дервента.

blank

Културно-умјетнички руководилац „Босиљка“ Стана Наградић у изјави за Посавске новости каже да је манифестација почела јуче ( четвртак)  промоцијом Босиљковања у свим дијеловима града Дервента, упознавајући грађане о самој манифестацији, садржају и значају.

“Другог дана манифестације одржаће се традиционално дјечије стваралаштво прожето темом “Традиција у времену и простору”, гдје учешће узимају сви млађи чланови Босиљка, фолклорни ансамбли, пјевачка група и свирачи на тардиционалним инструментима“, рекла је Наградићева.

Она додаје да је обавеза свих учесника и посјетилаца поштивање свих епидемиолошких мјера.

blank

“Босиљак” ће у суботу угостити Културно- умјетничко друштво „Срем“ Јаково из Београда, а одржаће се и традицонална изложба, промоција, наступ пјевачких група и оркестара, конзумација традиционалних јела које припремају чланови “Босиљка”.

Завршни  дио “Босиљковања” је у недјељу кроз изложбе, дефиле улицом града и концертом свих учесника на платоу испред Спортске дворане у 17 часова.

blank

У програму ће учествовати три фолклорна ансамбла и две подруча фоклорна ансамбла “Босиљка”, КУД “Срем” Јаково из Беграда, КУД „Милован Гајић“ Петрово, КУД „Тена“ Ђаково из Хрватске и КУД „Модрачки Морнари“ из Тузланског кантона у Федерацији БиХ.

Посавске новости 

 

blank