blank

Na Inter folk-fest “Bosiljkovanje” u Derventi sinoć je održano tradicionalno dječije stvaralaštvo prožeto temom “Tradicija u vremenu i prostoru”.

blank
Kulturno-umjetnički rukovodilac derventskog KUD-a “Bosiljak” Stana Nagradić u izjavi Posavskim novostima kaže da su učestvovali svi mlađi članovi Društva, folklorni ansambli, pjevačka grupa i svirači na tardicionalnim instrumentima.

blank

blank

Organizator Festa je Kulturno-umjetničko društvo mladih “Bosiljak” iz Derventa, a Nagradićeva je navela da je manifestacija počela u četvrtak promocijom u svim dijelovima Dervente, kao i da se održava uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

“Bosiljak” će danas ugostiti Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Srem” Jakovo iz Beograda, a biće održana i tradiconalna izložba, promocija, nastup pjevačkih grupa i orkestara, konzumacija tradicionalnih jela.

Završni dio “Bosiljkovanja” je u nedjelju, 31. oktobra, kada će biti organizovane izložbe, defile ulicom grada i koncert svih učesnika na plataou ispred Sportske dvorane u 17.00 časova.

blank

U programu će učestvovati tri folklorna ansambla i dve područa foklorna ansambla “Bosiljka”, KUD “Srem” iz Begrada, KUD “Milovan Gajić” iz Petrova, KUD “Tena” Đakovo iz Hrvatske i KUD “Modrački Mornari” iz Tuzlanskog kantona. 

Posavske novosti 

 

blank