blank

У касарни “Здравко Челар” Оружаних снага БиХ у Дервенти данас се одржава  трећа овогодишња акција добровољног даривања крви, у организацији Општинске организације Црвеног крста Дервента.

Секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић истакао је да је Дервента  позната по изузетно успјешним акцијама добровољног даривања крви.

“Својим одзивом и данас су хуманост показали пунољетни ученици средњих школа, војници Оружаних снага БиХ, припадници Полицијске станице, као и наши редовни добровољни даваоци крви. Захвалност дугујемо локалној управи, уз чију подршку и помоћ организујемо акције даривања крви, те домаћину, касарни“, казао је Кујунџић.

Међу даваоцима крви је Саша Вујичић који је крв даровао по 18. пут.

blank

“Редовни сам давалац и учествујем на свакој акцији. То је помоћ другима, када затреба да се помогне”, рекао је Вујичић.

Међу даваоцима крви је и ученица средње школе- техничар рачунарства  Сњежана Вејић која каже да се укључила у акцију због хуманост и позвала своје пријатеље да се укључе.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић посјетио је данас добровољне даваоце крви и изразио задовољство одзивом младих суграђана.

blank

“Ово је засигурно једна од најхуманијих акција које се одржавају на подручју општине Дервента. Локална управа је препознала значај ове активности и сваку од три годишње акције подржи у складу са могућностима. Посебно ме радује чињеница да се одазвао велики број младих и желим да се захвалим свима који одуче да дарују течност која живот значи“,  казао је Пашалић.

Командант Инжињеријског батаљона ОС БиХ Владимир Бојић рекао је да је велико задовољство бити домаћин овој хуманитарној активности.

“Ово је 12. година од када подржавамо акције добровољног даривања крви и, наравно, учествујемо у њима. У току данашње акције крв је даровало тридесетак припадника Оружаних снага БиХ. Остварили смо изузетно добру сарадњу, како са општином Дервента, тако и са дервентским Црвеним крстом“, рекао је у изјави новинарима Бојић.

Сви који желе да се одазову овој акцији то могу да учине данас до 15 часова.

Посавске новости, фото Слободан Живанић

blank