blank

Једнодневна акција добровољног даривања крви, која је данас проведена у мјесној амбуланти у Лијешћу, успјешно је реализована. Позиву организатора одазвало се 43 даваоца, а прикупљено је 31 доза драгоцјене течности.

Дарко Микеревић љекар у служби за трансфузију, Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, истиче да су акције у Лијешћу увијек добро организоване и са добрим одзивом давалаца крви.

-Поред свакодневних потреба, епидемиолошка ситуација узрокована корона вирусом повећала је потражњу за крвљу. Служба трансфузије у Добоју, захваљујући оваквим акцијама, разполаже довољним количина крви свих крвних група, тако да крв чека пацијенте, а не обратно. Велики је значај оваквих акција, првенствено за пацијенте, даваоце и нашу службу-, рекао је Микеревић.

blank

Он је истакао да имају одличну сарадњу са Мјесним одбором Црвеног крста у Лијешћу и општинском организацијом ЦК Брод.

Предсједник мјесног одбора ЦК Лијешће Мирко Калаба, подсјетио је да се у овом селу традиционално у марту организује ова хумана акција.

-Ово је прилика да покажемо своју хуманост, јер нема веће сатисфакције у животу од спознаје да сте неком спасили живот. Уз то, ово је и прилика да сваки појединац преконтролише своје здравље. Хвала свим даваоцима који су се одазвали и вјерујем да ће се традиција давалаштва крви у нашем селу наставити и у будуће-, изјавио је Калаба.

Традиционалну, 17. по реду акцију давања крви, организовао је мјесни одбор ЦК Лијешће у сарадњи са општинском организацијом ЦК Брод и службом за трансфузију добојске болнице „Свети апостол Лука“.

Радио Брод 

blank