blank

 Одбор Црвеног крста Дервента је на петнаестој редовној сједници, одржаној  крајем априла ове године, усвојио Програм обиљежавања „Недјеље Црвеног крста“ од 08-15 маја 2021.године.

Ове године је Недјеља Црвеног крста  је обиљежена под називом : „У времену дистанцирања, сачувајмо хуманост. Даруј крв!“Због повећаног броја активности  Недјељу  је Црвени крст Дервента обиљежио у периоду од 10.- 28.05.2021.године.  

Запослени у Стручној служби Црвеног крста Дервента посјетили су на терену 50 социјално угрожених домаћинстава и уручили им по један пакет хране. Донатор ових пакета било је Удружење Помози.ба из Сарајева.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Дервента Славен Пашалић примио је представнике Црвеног крста Дервента поводом обиљежавања „Недјеље Црвеног крста“. На том пријему представници Црвеног крста Дервента информисани су да је градоначелник Милорад Симић одобрио износ од 2.500,00 КМ на име куповине 100  пакета хране за социјално угрожене поводом обиљежавања ове Недјеље.

blank

Координатор програма упозоравања на опасност од мина Жељко Каиновић и предсједник Удружења РВИ 1992-1995 Зоран Колунџија посјетили су на терену 5 социјално угрожених инвалидних лица и уручили им по један пакет хране. Донатори ових пакета били су приватна предузећа и јавне установе са подручја града Дервента.

 Комисија за добровољно давање крви посјетила је на терену 7 социјално угрожених породица из реда добровољних давалаца крви и том приликом уручила им по један пакет хране док је Комисија за Подмладак и Омладину Црвеног крста подијелила 24 пакета хране за социјално угрожене ученике по школама на подручју града Дервента. Иста Комисија извршила је продају 1000 комада маркица Црвеног крста по школама. Двије ученице из О.Ш.“19 април“ Дервента освојиле су прво и треће мјесто са ликовним радовима на конкурсу Црвеног крста Републике Српске.

Представник  Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Нада Којић посјетила је 8 социјално угрожених породица из реда ове категорије и том приликом уручила им по један пакет хране,донација Црвеног крста Дервента,.

Значајну помоћ у расподјели пакета пружили су и волонтери који су извршили подјелу 28 пакета хране за социјално угрожена домаћинства и 7 пакета средстава за хигијену.Донатор ових пакета био је Црвени крст Републике Српске .Волонтери су извршили и расподјелу 85 пакета хране које су обезбиједила приватна и јавна предузећа са подручја града Дервента.

Тако  је током мјесеца маја, а поводом обиљежавања Недјеље подијељено 307 пакета хране и 7 пакета хигијене социјално угроженим домаћинствима.       

Izvor: derventa.ba

 

blank