GRADONAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM ZA BUDUĆE PRVAČIĆE

0
207
blank
blank

 Gradonačelnik Dervente Milorad Simić organizovao je tradicionalni prijem za generaciju mališana koja završava predškolsko obrazovanje u Javnoj predškolskoj ustanovi “Trol”.

blank
Prijem je održan na platou kod Centra za kulturu, a mališani su prodefilovali i dijelom grada od vrtića do mjesta prijema.

Direktor ove predškolske ustanove Gordana Simić kaže da je danas poseban dan za 60 dječaka i djevojčica koji su bili u redovnom boravku u vrtiću punih pet godina, jer odlaze iz ove ustanove u škole.

“Prepuštamo ih učiteljima i učiteljicama i vjerujem da će i oni uraditi dobar posao kao što smo i mi radili. Sve njih poznajemo još iz jaslica. Moram da se zahvalim i pohvalim sve naše vaspitače koji su doprinijeli da sve protekle godine prođe u najboljem redu, i da današnji dan izgleda ovako “, rekla je Simićeva novinarima.

Ona kaže da u pripremnoj nastavi ima još 75 mališana, koji ove godine kreću u osnovnu školu.

“U osnovne škole u septembru odlazi oko 150 mališana”, navela je Simićeva.

blank

blank

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić poručio je roditeljima da ne moraju kupovati torbe za prvačiće, jer je tradicija u ovoj lokalnoj zajednici da se na početku školske godine one daruju.

“Oni su sreća svojih roditelja, baka i deka i primjetili ste da je i velik broj roditelja i srodnika ovdje da proslave taj veliki dječiji dan. Ovo je svojevrstan izlazak u život, oni su završili dio predškolskog i idu u školske klupe”, rekao je Simić.

Dječak Nemanja Radanović predao je ključ grada koji je bio u vrtiću gradonačelniku Simiću, uz poruku da isti čuva i preda novim polaznicima predškolske ustanove.

Posavske novosti

 

blank