blank

Припадници Републичке управе Цивилне заштите /ЦЗ/ Републике Српске и Федералне управе ЦЗ  у наредних десетак дана вршиће преглед  десне обале ријеке Саве и ријечног дна низводно од савског моста у Броду у дужини од два километра и уништавање евентуално пронађених неексплодираних минско-експлозивних средстава /НУС/-, изјавио је данас у Броду Зоран Кос, помоћик директора Републичке управе ЦЗ  за деминирање.

blank

Кос је истакао да се активност спроводи на основу информација да се на овом простору налазе неексплодирана минско експлозивна средства .

-Ово је наставак заједничких активности са полицијом Чешке, а на основу Меморандума о сарадњи потписаног између БиХ и Републике Чешке. У Броду су и колеге из чешке полиције, Републичке и Федералне управе ЦЗ који, поред задатка проналаска и уништавања НУС-а, уједно спроводе  обуку и тренажу својих припадника-, рекао је Кос.

blank

Славен Перић вођа специјализоване јединице за спасавање под водом Федералне управе ЦЗ, је истакао да Република управа ЦЗ и Федералне управа ЦЗ, активношћу у Броду настављају дугогодишњу добру сарадњу са полицијом Чешке на уклањању НУС и из водених површина.

Прић је напомену да се поред рониоца, уз које је медицинска подршка, на терену налазе пиротехничари и ватрогасци. 

Д. И./ Радио Брод

blank