blank

Ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković jučer (13.09.) je bio nazočan predaji ključeva vozila za Dom zdravlja Orašje ( Patronažnoj službi za obilazak pacijenata na terenu). Ključeve donacije, ravnatelju Doma zdravlja Orašje dr. Ivanu Benkoviću uručila je prim. dr. Marina Bera, pomoćnica ministra zdravstva F BiH uz nazočnost ministra u Vladi Federacije BiH Mate Jozića, Eldina Fišeković, menadžer projekta jačanja sestrinstva u BiH fondacije FAMI i Milice Mišković, glavne sestre Doma zdravlja Orašje.

blank

Federalno Ministarstvo zdravstva implementira projekt sestrinstva, uz tehničku potporu Fondacije FAMI, a sredstva su donirana od Švicarske Vlade, koja je najveći donator u sektoru zdravstva već niz godina u BiH. Nakon uručenja donacije, gosti su u pratnji domaćina posjetili Županijsku bolnicu Orašje, gdje su o aktualnom trenutku te središnje zdravstvene ustanove u ŽP, razgovarali s ravnateljem prim. dr. med. Pericom Jelečevićem. Istoga dana u dvorani Navisa u Orašju održana je i edukacija iz oblasti stjecanja supervizorskih vještina za značajan broj medicinskih sestara i tehničara iz ŽP s gostima iz Bihaća.

Ministar zdravstva i socijalne politike ŽP Damir Živković naglasio je kako je zdravstvo jedan od važnih prioriteta Vlade ŽP što potvrđuje brojnim projektima kojima je županijska Vlada dala potporu. Dali smo potporu otvaranju specijalističko konzilijarne službe Doma zdravlja u Domaljevcu, isto tako i u Domu zdravlja Odžak, a ovdje u Orašju gradnji novog Doma zdravlja kojim će se povećati razina kvalitete zdravstvenih usluga za sve pacijente. Zahvalio bih predstavnicima Federalnog ministarstva i Fondacija Fami na realizaciju tog projekta ali i svih projekata u kojima su sudjelovali na području Županije Posavske. Isto tako očekujemo daljnju suradnju, kazao je ministar Živković.

blank

-Ovaj projekt je od izuzetnog značaja zato što dovodi u konačnici do standardizacije sestrinske njege, što povećava kvalitetu zdravstvene zaštite i ishode kod bolesnika, ali njegova posebnost je segment razvoja sestrinstva u zajednici. To je od izuzetnog značaja jer sestra u zajednici je ta koja treba da dođe do svakoga. Mi smo također pružili potporu u opremi i na druge načine ne samo u Domu zdravlja već i Bolnici u Orašju, istaknula je prim. dr. Marina Bera, pomoćnica ministra zdravstva. U izjavi za medije menadžer projekta jačanja sestrinstva u BiH Eldin Fišeković zahvalio je menadžmentu Doma zdravlja Orašje kao i Vladi ŽP za nesebičnoj potpori u implementaciji projektnih aktivnosti, a ravnatelj Doma zdravlja Orašje dr. Ivan Benković naglasio je kako će vozilo sigurno doprinijeti većoj kvaliteti zdravstvenih usluga u općini Orašje.

Izvor: Županija Posavska 

blank