blank

„Један од првих задатака нове владе предвођене СДС-ом биће рјешавање питање Рафинерије у Броду“ поручио је на предизборном скупу у овој општини Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ.

„Рафинерија не ради већ пар година и нема објашњења због чега се то дешава. Након избора један од првих наших задатака биће рјешавање питања овог нашег кључног постројења за прераду нафте. У Броду морамо разговарати о прикључењу на аутопут и брзој цести Брод Дервента Добој, то је важан приоритет“ рекао је Шаровић.

blank

Шаровић је истакао да потези које повлачи власт у последњих неколико дана свједоче о њиховом паници од пораза. Хапшење политичких противника уз немушта објашњења, признање да исплаћују новац одређеним категорија због избора, док истовремено одбијају да изгласају закон о смањењу акциза.

„Ово је прилика да кажем да је власт у Републици Српској не жели посебну сједницу оба дома Парламентарне скупштине БиХ на којој би се изгласао закон о смањењу акциза и стопе ПДВ, чиме би се помогло грађанима да лакше преброде кризу. Они то не желе, не желе да помогну грађанима, то мора бити јасно“ додао је Шаровић.

blank

Јелена Тривић, кандидат за Предсједника Републике Српске, изјавила је да подршка на коју наилази даје увјерење да ће на изборима кандидати опозиције остварити убједљиву побједу. 

blank

„Република Српска је са нама у стабилним и сигурним рукама, да је наш кључни национални интерес мир, да у миру развијамо економију, отворимо Српску за инвестиције. Онда ће бити више новца за школство, здравство, за пензије и наше борце којима се морамо одужити за највећу српску побједу 20. вијека, Републику Српску“ поручила је Тривићева.

Извор: СДС

blank