blank

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je večeras u Derventi da socijalisti žele ovaj grad sa još više radnih mjesta i razvijenijom privredom i infrastrukturom.

“Ostajemo pri tome da brinemo o svim slojevima našeg društva. Da budu veće plate, veće penzije, veća zaposlenost i socijalna davanja i sve drugo”, rekao je Đokić, koji je večeras u Derventi prisustvovao predizbornoj tribini koalicija SP-NDP-SNP.

On je istakao da SP svojim djelovanjem podstiče razvoj ove lokalne zajednice.

“Za nivo Republike Srpske ukupno očekujem da ćemo imati najmanje po jedan poslanički mandat po izbornim jedinicama, jer smo sa toliko mandata ušli u izbornu kampanju i sa još dva mandata od koalicionih partnera”, izjavio je novinarima Đokić i napomenuo da očekuje najmanje jedan poslanički mandat iz Izborne jedince četiri, te veliki broj glasova za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

blank

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici četiri Slaven Gojković rekao je da je do sada u Derventi vođena korektna kampanja i da očekuje da socijalisti poprave izborni rezultat u odnosu na prošle izbore.

On je naveo da će se kao narodni poslanik truditi da doprinese regionalnom razvoju izborne jedinice, sa poboljšanjem infrastrukture.

“Od iduće godine da se krene sa izgradnjom petlje – priključka na auto-put, jer je to pokretač razvoja našeg grada i regiona. Uvijek smo za socijalnu pravdu i da narod bude na prvom mjestu”, rekao je Gojković.

blank

Kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Vjekoslav Petričević očekuje dobar izborni rezultat kroz koalicioni sporazum i zajedničke snage.

“Ono što vidimo na terenu je da narod prepoznaje naš prethodni rad. Bićemo značajan faktor u vlasti koja će se formirati nakon izbora”, rekao je Petričević, koji se prisutnima obratio u ime NDP-a.

blank

Nosilac liste SP-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Nedeljko Jović istakao je da će socijalisti sa koalicionim partnerima imati zapažen rezultat i da će se izabrani predstavnici zalagati za ideju ove stranke, da se osnaži Republika Srpska.

“Vodićemo politiku mira, stabilnosti, politiku ekonomskog razvoja Republike Srpske jer samo tako se može razvijati i stvarati bolje uslove za život građana”, rekao je Jović.

Večeras su predstavljeni kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici četiri, kao i kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici dva.

PN

blank