blank

Da, cenjeni naši dobro ste informisani, sve aktivnosti naše registrovane Podružnice besplatne pravne pomoći u vremenu od 10 godina i činjenične njezine uspešne aktivnosti po različitim sudskim predmetima, čini broj od 100 godina zatvorskih kazni. Dakle, uz sve drugo spasili smo manje ili više našu sirotinju da bude uz svoje skromne porodice, a ne u slovenačkim zatvorima. Kako nam je to uspevalo, neću vas zamarati ali imamo arhiviranu dokaznu dokumentaciju. Nama svima je to veoma drago, a dodatno mojoj malenkosti čini posebno zadovoljstvo. Napomeniti je potrebno, da smo mi  imali pojedince kojima smo pomagali, verujte svih nacija i nacionalnosti bivše zajedničke države SFRJ, naravno oko 90% od njih je srpske nacionalnosti. To je ništa drugo nego saniranje Sudskih presuda bilo to u imenu naroda ili rešenja o kaznama.

blank

Dakle, mi imamo dogovore svih ovih zadnjih 10 godina sa Ministarstvom pravosuđa Slovenije – Upravom za probacije, a pre sa Centrima za socialni rad Slovenije.

Pojedinci koji su pravnosnažno osuđeni bilo to za prekršajne novčane kazne ili krivično, a nemaju odakle platiti imaju šansu da uz dogovor sa nama obave društveno koristan rad u opšto dobro.

 Dakle, do ukupnog vremena  2 godine zatvorske kazne. Tako im odredimo mentore i oni sakupljaju po terenu većinom besplatne slovenačke knjige za slovenačke manjine u tuđini. Svakako, knjige koje sakupe u prilici dostavljamo besplatno u biblioteke opština u kojima žive Slovenci. Knjige dostavljamo  i udruženjima ili Savezima Slovenaca, koji imaju svoje interne biblioteke. Mada uspešnost našeg subjekta Besplatne pravne pomoći je i u drugim sudskim postupcima bilo pravnim ili upravnim sa slovenačkim državnim institucijama.

blank

Svakako, istini za volju najviše uspešnosti tih deset godina imali smo i kroz izvedene aktivnosti Humanitarne podružnice »ZA SITNICU OSMEH NA LICU«. Cenjeni naši, neka ste nam zdravi, srećni, uspešni i zadovoljni i napred. Pustimo “pse” neka i dalje laju, a mi ćemo se i dalje služiti našim činjeničnim uspesima i dokazima. 

SSDS i USKS Podružnica besplatne pravne pomoći – predsednik Saša Gajić.

 

 

 

blank