blank

Aktiv žena Socijalističke partije Derventa donirao je pet beskontaktnih toplomjera i knjige za školsku biblioteku Osnovnoj školi “Đorđo Panzalović” Osinja.

blank

“Novac za donaciju školi sakupile su članice Aktiva žena uz podršku članova Opštinskog odbora Socijalističke partije Derventa. Ove godine našu humanitarnu aktivnost usmjerili smo prema školi u Osinji i drago nam je što smo uspjele da realizujemo naš plan. Donirali smo pet beskontaktnih toplomjera i vjerujemo da će u mnogom pomoći u sprečavanju širenja virusa, a da će knjige pomoći učenicima u sticanju novih znanja”, kažu u Aktivu žena SP Derventa.

Posebno ističu radost što su realizaciju donacije uspjeli da ostvare u prvoj nedjelji mjeseca oktobra kada se obilježava ” Dječija nedjelja”. 

Donaciju je preuzeo direktor škole Željko Stjepanović koji se u ime učenika i zaposlenih zahvalio na izdvojenim sredstvima i iskazanoj brizi za učenike i zaposlene radnike OŠ“Đorđo Panzalović“ Osinja.

„Donacija aktiva žena  se sastoji od pet beskontaktnih toplomjera i knjiga za školsku biblioteku. U mnogome ćemo unaprijediti zdravstvenu zaštitu učenika i zaposlenih, te olakšati provođenje mjera i preporuka Instituta za javno zdravstvo u cilju sprečavanja širenja covida 19. Takođe i donacija knjiga za školsku biblioteku je značajna,posebno za učenike nižih razreda“, kaže Stjepanović.

blank

Prema njegovim riječima Centralna škola u Osinji i područne škole  u Pojezini, D. Osinji,Crnči i G. Ceranima broje ukupno 188 učenika.

 

blank