blank

Policijskoj stanici Teslić, 04.01.2020. godine, obratilo se oštećeno lice koje je prijavilo  da je  putem aplikacije „Messenger” pozvano od strane  nepoznatog muškog lica koje se predstavilo navodno kao radnik jedne banke rekavši istom da je dobilo poklon bon u iznosu od 100 KM te da mu je potreban broj bankarske kartice radi uplate, nakon čega mu je isto dalo svoj broj kartice.

Navedeno lice je nakadno utvrdilo da mu  nedostaje novac sa računa u iznosu od 1.380 KM i novac sa šoping kartice u iznosu od 700 KM.

blank

Podsjećamo da je Policijskoj stanici Doboj 1, 30.12.2020. godine, prijavljeno je da je da je oštećeno lice pozvalo jedno lice navodno iz “call centra” jedne banke govoreći kako je supruga od istog osvojila nagradu u iznosu od 100 KM te da istom da broj žiro računa kako bi izvršili uplatu, te da je konstatno govorilo da je sve sigurno i da se razgovor snima. Nakon što je oštećeno lice dalo svoj broj žiro-računa,  za pola sata iz banke je pozvano  te je istom saopšteno da mu je sa računa skinut sav novac, u iznosu od 2.300 KM.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju  rasvjetljavanju krivičnih djela „Prevara“, te ovom prilikom apelujemo na građane da ne nasjedaju na lažne nagradne igre te da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traže lični podaci naročito od tražioca čiji im je identitet nepoznat.

Ukoliko građani budu predmet ovakvih ili sličnih zloupotreba potrebno je da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona „122“.

PU Doboj

blank