blank

„Art Line“ iz Dervente osnovan je 2005. godine kao samostalna zanatska radnja koja se bavi isključivo limarskim uslugama s dva zaposlena, a danas zapošljava 22 radnika koji proizvodnju osim na domaćem plasiraju i na inostrano tržište.

Ubrzo po osnivanju postaje prepoznatljiva po kvalitetu proizvoda i odgovornosti prema klijentima, te se ubrzano širi, kako po obimu poslovanja tako i po asortimanu.

“Art Line” 2015.g. vrši preregistraciju u društvo ograničene odgovornosti i ulazi u segment metalurgije kroz proizvodnju metalnih i inox konstrukcija, ograda, nadstrešnica i namještaja.

Preduzeće je usmjereno na domaće tržište, ali težište daljeg razvoja i povećanja obima prodaje skoncentrisano je i na strana tržišta. Ubrzan tehnološki razvoj, sve veći zahtjevi kupaca i orjentacija na strano tržište, pred kompaniju su stavili izazov u smislu održavanja i poboljšanja konkurentnosti.

blank

Direktor preduzeća Bojana Stanić za Posavske novosti kaže da su prošle godine u vrijeme korone napravili proizvode i skladištili za izvoz, a da je cijena proizvoda smanjena za kupce sa domaćeg tržišta.

“Radili smo sa 50 posto kapciteta. Nismo otpuštali radnike. Početkom avgusta prošle godine kupili smo vozilo, putem kreditnih sredstava. Naši proizvodi nalaze tržište i u Austriji, Njemačkoj, Hvratskoj i Srbiji, kaže Stanić.

U vrlo kratkom period, kompanija se uspjela transformirati iz male zanatske radnje u model proizvodnje po željama kupaca, u kojem vodeću ulogu igra potrošač. Razvili su “tailor made” pristup sa kupcima, što im je otvorilo izravan pristup ne samo domaćem nego i inostranim tržištima.

blank

“Jedinstvenim i personaliziranim uslugama uspjeli smo izgraditi čitavu zajednicu lojalnih poslovnih partnera, u kojoj se većina nakon prve kupnje vraća, što dovoljno govori o kvaliteti naših proizvoda. Godinu 2020. iskoristili smo za modernizaciju i proširenje proizvodnje i uvođenjem novih proizvoda od aluminijuma, kako bi odgovorili na izazove zahtjevnog tržišta, te ubalažili uticaj pandemije na poslovanje kompanije i zadržavanje radnih mjesta. Shvatajući značaj i važnost ljudskih resursa, aktivno brinemo o našim zaposlenima kroz bezbjednost na  radu, njegujući kulturu otvorenog dijaloga i timskog rada. Mi želimo da naša kompanija bude mjesto zadovoljnih zaposlenika i kupaca u kojem se stvaraju kvalitetni proizvodi, kaže Stanić.

blank

Nagrada  

“Art Line” iz Dervente ove godine pronašlo se među nagrađenim privrednim društvima u okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske” za 2020. godinu i to u kategoriji malih proizvodnih privrednih društava za 2020. godinu. Manifestacija uručivanja nagrada u Banja Luci ove godine je izostala na tradicionalni način zbog epidemioloških mjera, a nagrada nagrađenim preduzećima biće upriličena naknadno.

Nenad Simić / Posavske novosti 

 

blank