blank

U Donjem Hasiću kod Šamca završen je projekat asfaltiranja dionice puta u dužini od 1,5 kilometara koji je zajednički finansirali Republički sekretarijat za raselјena lica i migracije sa 60.000 KM, Federalno Mnistarstvo raselјenih osoba i izbjeglica sa 93.000 KM i Opština Šamac sa oko 12.000 KM. Završena je i ulična rasvjeta.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević  izrazio je zadovolјstvo realizacijom ovog projekta koji je od velike važnosti ne samo za mještane Donjeg Hasića,  nego i za cijelu opštinu Šamac te se ovom prilikom zahvalio finansijerima na učešću u projektu.

On dodaje da je inicijativa krenula od  Mjesne zjednice Donji Hasić i njenih mještana kojima je ovo predstavlјao višegodišnji problem.

blank

„Opština nije mogla sama finansirati ovaj projekat, te su nam kroz učešće u projektu finansijsku pomoć pružili Republički sekretarijat za raselјena lica i migracije i Federalno Mnistarstvo raselјenih osoba i izbjeglica. Na ovaj način, uz njihovu pomoć, realizovani su određeni projekti ne samo u povratničkim mjesnim zajednicama  uz  minimalan iznos učeća opštine Šamac“, kaže Milićević.

On  je dodao da su im uvjek potrebna sredstva sa viših nivoa vlasti  imajući u vidu veličinu  Budžeta Opštine Šamac.

Đuro Ivanović delegat u Vijeću naroda kaže da je u projektu učestvovao od prvog dana, te da je ovo značajan projekat u ovoj mjesnoj zajednici.

blank

Ispred Mjesne zajednice Donji Hasić Marijan Tunjić  je rekao da je ovo  najveća investicija koja je došla u Donji Hasić, te poručio svojim prijatelјima koji žive u svijetu, a porijeklom iz Donjeg Hasića da im više ne trebaju čizme i fenjer , nego da dođu i hodaju po asfaltu, a imaju i osvjetlјenje.

Stanovnik Donjeg Hasića Kata Tunjić ističe da im je najveći problem bila prašina, da nisu mogli otvarati prozore od prašine, sušiti veš i sijati u bašti povrće pa su morali prvo zasijati  nekoliko redova kukuruza koji bi im zaštitili povrće.

Svetlana Pavlović

 

blank