blank

Vrijednu donaciju od 120 tona građevnog materijala, koji je na potresom razrušenom području trenutačno najpotrebniji, jučer (25.03.) dopremili su donatori sa područja Županije Posavske. Riječ je o pet tegljača s cementom, termo blok-opekom i crijepom koje će dobiti stradalnici na području Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara.

Suradnja s poduzetnicima ostvarena je posredstvom HGK – Županijske komore u Sisku i Gospodarske komore Županije Posavske.

blank

U pratnji konvoja bio je i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Vlade Županije Posavske Dragutin Živković, koji je izrazio zadovoljstvo što su ostvarili svoje najave o pomoći stradalom području.

-U akciju su se spremno uključili članovi Udruge poduzetnika iz triju općina – Orašja, Odžaka i Domaljevca-Šamca, uz logističku potporu županijskog Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja, izjavio je ministar Živković te je najavio nastavak potpore a čelnicima Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara predao je dokumente o donacijama.

blank

Pri dolasku u Sisak sudionike humanitarnog konvoja pozdravio je predsjednik Županijske komore Tihomir Babić, koji je podsjetio kako je riječ o drugom dijelu najavljene donacije.

Prvi konvoj od osam tegljača robe stigao je prije 15-tak dana. U korisnike donacije uključeni su Donji Kukuruzari u koje je, tijekom Domovinskog rata i nakon njega, doseljen veći broj Hrvata iz Bosanske Posavine. To je samo jedna od akcija pomoći Komore koja je već na više načina pomogla stradalom stanovništvu, među ostalim i pri izgradnji kontejnerskog naselja u Petrinji.

blank

blank

U ime korisnika zahvalio se sisački dogradonačelnik, ujedno i načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Marko Krička.

Istaknuo je kako je svaka pomoć dobrodošla te da će i ta pomoć, kao i sve dosadašnje, biti transparentno iskorištena. Dodao je kako Stožer vodi strogu evidenciju o raspodjeli pomoći pa će donatori, ako to žele, moći dobiti podatke s imenom i prezimenom svakog korisnika, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore.

Izvor: Županija Posavska

 

blank