blank

Zaiskrile su oči Dušanke Đurić (37), predusretljive recepcionarke hotela „Biser“ u Derventi!  Bile su to radosnice, povodom decenije rada u ovom nadaleko poznatom ne samo posavskom biseru ispod čijeg krova donosimo gotovo nevjerovatan primjer koji čak nadmašuje priče iz zlatnih socijalnih vremena.

Zaslužni radnici u dervenćanskom „Biseru“ za svoju privrženost i posvećenost radu dobijaju pozlaćene i zlatne satove i besplatno ljetovanje.

– Ganuta sam u dubini svoje duše! Ovi pokloni su za mene neprocjenjivi i zahvalna sam na njima – kazala je Dušanka Đurić.

blank

Vlasnik „Bisera“ i preduzeća „Nović“ Branislav Nović uručio je Dušanki skupocjeni pozlaćeni sat za deset godina rada. U njenim rukama našla se i vrijedna kožna torba koju je samo neki dan prije planirala da kupi.

– Ni sanjala nisam ovakve poklone. Pogotovo u vrijeme kada je radnik zadovoljan samo i uposlenjem i primjernim zaradama. Da se nešto sprema posumnjala sam kada su se radne kolege „izokola“ raspitivale koju sam ja to tačno kožnu torbu željela da kupim – priča Dušanka.

Branislav Nović potvrđuje da je Dušanka pozlaćeni sat dobila za desetogodišnju vjernost i primjernu posvećanost „Biseru“.

– Čak smo i krišom fotografisali torbu koju je ona željela kako bi to tačno utvrdili. Odlučili smo da je darujemo i tim zasluženim poklonom – kaže Nović.

On pojašnjava da je odlučeno da svakog radnika za desetogodišnju vjernost i angažman u ovom kolektivu sljeduje pozlaćen sat ili eventualno neki drugi skupocjeni poklon. A tek za provedenih 20 godina rada – svaki zaposleni će biti nagrađen zlatnim „roleks“ satom!

– Želja nam je da naš „Biser“ ostane i bude još više odskora  u novom ruhu, top i u samom vrhu po smještaju, pripremi svadbi i drugih veselja, kao i svemu drugom, u širem regionu. Zato smo se za najbolju nagradu  opredijelili baš za zlatni „roleks“ koji je vrh među najboljim i najskupocjenijim satovima – kazao je Nović.

blank

„Biser“ je kupio i više apartmana na moru u Turskoj, nadomak same vode, u Alanji, ali ne za komercijalne svrhe, nego baš za odmor njihovih radnika!

– Na svakom našem zaposlenom u hotelu „Biser“ i preduzeću „Nović“ je samo da se izjasni kada planira godišnji odmor i opredijeli kada želi da se odmara na moru u Turskoj. Prostora i vremena će biti za sve – najavljuje Nović.

Nović  ističe da ovo ne govori da bi se tek objavilo, nego da na sličnu „akciju“ podstakne i druge poslodavce.

– Požrtvovan i vrijedan radnika zlata je vrijedan, pogotovo u ovim vremenima. Zato nastojimo da ga što primjernije vrednujemo. U obostranom interesu – navodi Nović.

N. Đurić

blank