blank

Boračka organizacija opštine Brod obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan.

blank

U Hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena je Sveta liturgija, a zatim je osveštano slavsko žito i slavski kolač, te obavljen čin lomljenja slavskog kolača.

blank

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Radoslav Kokić čestitao je slavu svim borcima Republike Srpske, ističući da je ovo dan kada se sjećaju poginulih i ranjenih saboraca.

blank

blank

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić kaže da je u izradi i nova odluka o dopunskim pravima demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, koje se finansiraju iz budžeta opštine Brod.

blank

Prema njegovim riječima, nakon procedure javnih rasprava i usvajanja na sjednici Skupštine opštine, primjena ove odluke bi trebala početi od 1. januara naredne godine.

blank

blank

Vidić je napomenuo da je odluku o dopunskim pravima boračkih kategorija donesenu 2008. godine potrebno revidirati, odnosno izvršiti preraspodjelu pet odsto ukupnih budžetskih sredstava koje opština Brod godišnje doznačava Boračkoj organizaciji kako bi raspodjela sredstava bila u skladu sa trenutnim potrebama boračkih kategorija.

Posavske novosti 

blank