blank

Na osnovu nalaza koje smo u toku 04.05.2020. dobili od Instituta za javno zdravstvo RS od testiranih 38 korisnika i 19 zaposlenih u domu za starija lica u Derventi kod 2 zaposlena i 15 korisnika pronađen je korona virus.

Dvoje zaposlenih sa prebivalištem na opštini Derventa bez simptoma infekcije, upućeni su u republički objekat za izolaciju u Banja Luci.

Od 15 korisnika usluga inficiranih korona virusom šest je sa područja opštine Derventa, 4 Doboj, 3 Prnjavor i po jedna iz Zvornika i Maglaja.

Jedna osoba na bolničkom liječenju u bolnici u Doboju tamo je testirana na korona virus i njen nalaz je pozitivan.

Time se broj inficiranih korona virusom sa područja opštine Derventa popeo na dvadeset i šest. Tri lica su na bolničkom liječenju u UKC Banja Luka, šest u republičkom objektu za izolaciju u Banja Luci, jedno lice se nalazi na bolničkom liječenju u inostranstvu i deset u bolnici u Doboju.  

Šest lica kod kojih je u toku dana potvrđena infekcija korona virusom biće hospitalizovana u Doboju.

Na području Opštine Derventa pod nadzorom su ukupno 203 lica. Jedanaest lica se nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija ili izolacija u domu.

Tokom prethodna 24 časa deset lica je stavljeno pod zdravstveni nadzor, a za osam lica je istekao period nadzora.

Nalazi testiranja na korona virus pet lica iz opštinskog karantina su uredni i oni su upućeni na kućnu izolaciju do isteka perioda predviđenog rješenjem republičke zdravstvene inspekcije.

Izvršeno je uzimanje uzoraka za testiranje na korona virus dva lica smještena u opštinskom karantinu i devet lica koja su bila u kontaktu sa oboljelim od COVID-19 i njihovi nalazi su u radu.

04.05.2020. izvršena je dezinfekcija u prostorijama Iso-tech, Marco Polo, Anton Paar, FZO RS, Poreske uprave, Centra za socijalni rad, K-uni.

U Derventi

04.05.2020.

IZVOR: Dom zdravlja Derventa

05.05.2020. iz IZ JZ RS dobili smo nalaze za još 4 lica korisnika Zlatnog Luga, za koje juče ujutro nisu bili pristigli nalazi, od kojih su tri pozitivna na korona virus.

Takođe su nam stigli nalazi za jednog korisnika doma za starija lica koji je trenutno u kućnoj izolaciji i on je negativan i tri lica iz opštinskog karantina i oni su negativni.

Dr Milena Bjegović Đujić

 

 

blank