blank

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић свечано је отворила Дом културе у Ћендићима, у општини Пелагићево.

Предсједница Републике Српске том приликом изјавила је да је Влада Српске уложила 20 милиона KМ у развој ове локалне заједнице током неколико година и као наредни приоритет издвојила изградњу обданишта.

„У складу са претходним обећањима и ово је један од тих пројеката који су реализовани улагањем 20 милиона KМ у претходних неколико година у различите инфраструктурне пројекте, у санацију школа. Само прошле године уложили смо у Пелагићево више од милион KМ и подржали важне пројекте као што су уређење трга, пословне зоне и депоније“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је навела да је ове године већ до сада уложено 660.000 KМ у општину Пелагићево за пројекте попут изградње амбуланте породичне медицине и друге потребе које су ка републичкој власти делегерине из општине и мјесних заједница као важне за становнике.

blank

„Задовољство ми је што можемо овако заједно сваки пут да обиљежимо нешто што је наш заједнички подухват и успјех. Биће тога још много“, најавила је предсједница Српске и истакла да је Дом културе који је стављен у функцију важан објекат урађен да задовољи потребе становништва овога краја и мјесто за организовање различитих догађаја.

Предсједница Цвијановић је најавила да ће један од приоритета којим ће се бавити заједно са Владом Републике Српске и уз учешће локалне заједнице бити изградња обданишта у Пелагићеву.

„То ће бити један од приоритетних задатака, да породице у Пелагићеву имају на располагању вртић јер сада многи морају да остављају дјецу и по околним мјестима“, истакла је предсједница Републике и изразила увјерење да ће то бити још један заједнички успјех и повод за поновно окупљање у Пелагићеву.

„Тај пројекат се уклапа и у нашу причу демографске обнове, тога да се олакша живот породицама и да има више породица, више дјеце и више задовољних људи у Републици Српској“, нагласила је предсједница Цвијановић.

 www.predsjednikrs.net

blank