blank

Policija u Derventi uhapsila je čistačicu u jednom ugostiteljskom objektu u ovom mjestu zbog sumnje da je ona lažno prijavila krivično djelo, te još dva lica osumnjičena za krađu 900 KM iz aparata za igre na sreću u tom objektu.

Policijskoj stanici Derventa juče oko 5.50 časova obratila se čistačica ugostiteljskog objekta iz Dervente koja je prijavila da je, kada je otključala i otvorila ulazna vrata tog objekta, nepoznato muško lice ušlo unutra, oborilo je na pod, a zatim obilo aparat za igre na sreću, odakle je ukralo novac, a potom se udaljilo u nepoznatom pravcu, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Doboju.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Derventa, koji su operativnim radom došli do saznanja da je ovo krivično djelo izvršila čistačica čiji su inicijali O.C., zajedno sa licima čiji su inicijali N.C. i Ž.V., svi sa područja opštine Derventa.

Oni su to učinili na način da je čistačica, s obzirom na to da posjeduje originalni ključ ulaznih vrata ugostiteljskog objekta, otključala objekat, nakon čega su N.C. i Ž.V. uz pomoć podesnog predmeta nasilno otvorili metalnu kasu aparata za igre na sreću i odatle ukrali novac, a potom se sa putničkim automobilom udaljila sa lica mjesta, navedeno je u saopštenju.

“Zahvaljujući brzoj reakciji policije, sav otuđeni novac u iznosu od oko 900 KM je pronađen i biće vraćen oštećenom licu”, istakli su iz policije i dodali da su ova lica lišena slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će protiv čistačice biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu lažno prijavljivanje krivičnog djela, dok će protiv lica N.C. i Ž.V. biti dostavljen izvještaj o teškoj krađi. 

blank