blank

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš rekao je da je, uprkos svim problemima koji od početka prate realizaciju Programa stambenog zbrinjavanja, zadovoljan njegovom realizacijom jer je mnogo ljudi dobilo svoj krov nad glavom.

Tokom posjete Razvojnoj banci Savjeta Evrope u Parizu, Čordaš je rekao da je realizaciju projekta usporila pandemija virusa korona, a da posao dodatno otežava i poskupljenje građevinskog materijala izvođačima, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Na sastanku je razgovarano o sprovođenju projekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja, kao i problemima s kojima se Sekretarijat suočava prilikom realizacije na terenu, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su dogovoreni naredni koraci kako bi se postigao što veći napredak, te da je zatraženo da nacionalni doprinosi budu veći i da se računaju sva ulaganja Sekretarijata povezana sa korisnicima Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

blank
“Tu se prvenstveno misli na izgradnju neophodne infrastrukture, što je Sekretarijat iz svojih redovnih budžetskih sredstava radio i do sada”, napominje se u saopštenju.

Iz Sekretarijata navode da je dogovorena komunikacija na mjesečnom nivou kako bi predstavnici bili informisani o napretku samoga projekta, te da u narednom periodu akcenat bude na opštinama u kojima sporije napreduje realizacija ovog projekta ili još nije ni započeta.

Predstavnici projekta izrazili su zadovoljstvo njegovom dosadašnjom realizacijom, čiji je krajnji rok jun 2023. godine.

Zajedno sa Čordašom u posjeti Razvojnoj banci Savjeta Evrope u Parizu boravi i vršilac dužnosti pomoćnika direktora i zamjenik projekt menadžera Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja LJubo Ninković.

Ukupna vrijednost ovog projekta na nivou BiH iznosi 104.000.000 evra, od kojih je 65.000.000 evra kreditnih sredstava Razvojne banke Savjeta Evrope. Do sada je utrošeno 45.000.000 evra na ukupno 1.920 stambenih jedinica.

/Srna/

blank