blank

Crveni krst Šamac je podijelio stalke sa dozerima, po jedan beskontaktni toplomjer i po 20 litara dezinfekcionog sredstva za sve četiri osnovne škole u Šamcu, Crkvini, Gornjoj Slatini i Obudovcu, a vrijednost donacije je po 220 KM za svaku školu.

blank
Sekretar Crvenog krsta u Šamcu Danica Radulović rekla je da su od Ministarstva spolјnih poslova Nјemačke dobili donaciju, koja je raspodijelјena posredstvom Crvenog krsta BiH, odnosno Crvenog krsta Republike Srpske.

Ona je dodala da je posredstvom Crvenog krsta Šamac podijelјeno više donacija od početka pandemije školama i stanovništvu šamačke opštine.

“Dobili smo i tunel koji je postavlјen ispred Doma zdravlјa i 100 litara sredstva za dezinfekciju, maske i u više navrata dijelili dezinfekciona sredstva na razne načine, pa i posredstvom Civilne zaštite”, navela je Radulovićeva.

Direktor Osnovne škole “Šamac” Svjetlana Đurić zahvalila je za donaciju i istakla da škola danas funkcioniše u vrlo otežanim uslovima zbog pandemije virusa korona, te da će ova donacija, koja im je veoma potrebna, biti maksimalno iskorištena.

blank

“Dezinfekciona sredstva koristimo svakodnevno u velikim količinama. Svako ko ulazi u školu dužan je izvršiti dezinfekciju na ulazu i pridržavati se svih mjera koje su nadležne institucije propisale za boravak u zatvorenom prostoru, kao i svih 390 učenika koji svakodnevno pohađaju nastavu u više smjena”, kaže Đurićeva.

Ona je napomenula da od početka školske godine dezinfekciona sredstva obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske za sve škole u Republici.

Svetlana Pavlović

blank