blank

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pohvalila je danas rezultate rada načelnika opštine Derventa Milorada Simića i njegovog tima u proteklom periodu, kao i stabilnost koja vlada u ovoj lokalnoj zajednici.

Cvijanovićeva je novinarima u Derventi rekla da prati razvoj ove opštine još od kada je obavljala funkciju predsjednika Vlade Srpske, te navela da Derventa racionalno troši novac, ima nizak nivo zaduženosti i da će i dalje uživati podršku republičkih institucija.

blank
Ona je danas u Derventi posjetila novoizgrađeni Park 9. januar, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila 350.000 KM, a iz budžeta opštine obezbijeđeno je 130.000 KM, te se sastala sa načelnikom lokalne zajednice Miloradom Simićem.

“Zajedničkim naporima republičkih i lokalnih vlasti, od jednog mjesta koja je bilo devastirano, bez perspektive, napravili smo uspješno mjesto. Očekujemo da će se razvijati i dalje”, rekla je Cvijanovićeva i naglasila da Derventa u oblasti privrede može da bude primjer svim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Cvijanovićeva je navela da je veliki broj stranih investitora pronašao svoje mjesto u Derventi i da su u saradnji sa lokalnim vlastima uspjeli da zaposle veliki broj ljudi.

“Kada razgovarate sa stranim investitorima, oni navode da je jako važno kakav je odnos lokalnih vlasti, i kao pozitivan primjer ističu Derventu”, dodala je ona.

blank

Cvijanovićeva je istakla da su republičke institucije uvijek reagovale kada su u pitanju veći projekti, te dodala da će i u buduće podržavati ovu opštinu.

“Naša je ambicija prilično velika kada je u pitanju Derventa, ali i cijela Republika Srpska, da napravimo od jedne opštine i svakog grada veliko gradilište”, kaže Cvijanovićeva.

blank

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić zahvalio je Vladi Srpske za pomoć u izgradnji ovog parka, koji po konturama asocira na Republiku Srpsku.

Simić je naveo da je Park 9. januar u fazi izgradnje, a da će uskoro biti izgrađena i ulica koja spaja dva dijela grada i, takođe, će nositi naziv “9. januar”.

On je dodao da je uz pomoć Vlade Srpske proširen kapacitet obdaništa, urađeno nekoliko igrališta.

Cvijanovićeva je nastavila posjetu Derventi obilaskom preduzeća “Metalac MBM”, koje je ovogodišnji dobitnik priznanja opštine – Velikogospojinska povelja za zlatnim grbom, koja se dodjeljuje povodom 28. avgusta – Dana opštine Derventa.

 

blank