blank

Srbi kao narod nestaju na svim prostorima gdje nisu institucionalno organizovani i zbog toga je Republika Srpska važna zajedno sa svim svojim institucijama, rekao je predsjednik Skupštine Boračke organizacije Derventa Čedo Vujičić.

blank
“Nikada niko na ovim prostorima ne smije da smetne sa uma činjenicu da je za Republiku Srpsku poginulo 23.000 ljudi, od kojih 608 iz Dervente. NJihov doprinos ne smije biti zaboravljen”, rekao je Vujičić novinarima.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da Derventa sa puno ponosa obilježava 9. januar, Dan Republike Srpske.

“Svi oni koji su stvarali Republiku Srpsku ne smiju biti zaboravljeni nikada. Oni su udarili temelje Republike Srpske”, naglasio je Simić.

blank
U Derventi je danas 9. januar, Dan Republike Srpske, obilježen molitvenim pomenom i polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje, te prijemom koji je organizovao načelnik opštine.

Ispred Centralnog spomen-obilježja sveštenici su služili pomen, a položeni su i vijenci poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Vijence su položili načelnik opštine, delegacija Skupštine opštine, delegacije Boračke organizacije, organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, ratnih vojnih invalida “1991-1995”, Udruženja veterana Republike Srpske za opštinu Derventa, Policijske stanice Derventa, te predstavnici političkih partija.

Posavske novosti

blank