blank

Rukometni klub Derventa u novu prvoligašku sezonu ulazi sa nešto izmijenjenim sastavom, ali ništa slabijim nego prethodnu polusezonu.

Ekipu su napustili Stanko Stanković, Danijel Božić i Beni Škrga, dok je dres kluba po drugi put obukao Goran Šarenac, a tim je pojačao i iskusni pivot iz Prijedora Mladen Blagojević.

blank

Milorad Bjelošević trener Dervenćana, zadovoljan je prikazanim ekipe koja je proteklog vikenda na turniru u Gradišci osvojila prvo mjesto, ali ono što je važnije momci su pokazali odličnu igru protiv ekipa koje igraju Prvu ligu Srpske.

„Moram priznati da sam zadovoljan viđenim u Gradišci. Ekipa je pokazala želju, imala energiju i dvije odlične utakmice smo imali. Ima još prostora za napredak i očekujem da će to kroz naredne utakmice  doći na svoje“, kaže Bjelošević, dodajući da su na ovom turniru bili oslabljeni za Pejića.

blank

Dervenćani novu sezonu otvaraju na gostovanju u Istočnom Sarajevu protiv Slavije.

„Uvijek je nezgodno igrati sa Slavijom. Ekipu je napustilo nekoliko igrača, tako da nam je sada mala nepoznanica ta mlada ekipa uz nekoliko iskusnih igrača, a koju predvodi trener Broislav Mizdrak. Vjerujem da ćemo spremni i bez povreda putovati u Istočno Sarajevo i donijeti bodove kući“, ističe Bjelošević.

blank

Slavija i Derventa utakmicu 1. kola igraju u subotu u 19 časova u Istočnom Sarajevu.

 

blank