blank

 U Derventi je danas održana završna manifestacija “Rastimo uz ples” na kojoj je učestvovalo 400 mališana iz Dervente, Modriče i Šamca.

Direktor Javne predškolske ustanove “Trol” Derventa Gordana Simić kaže da je današnja manifestacija, koja je održana na Trgu oslobođenja, rezultat tromjesečnog projekta “Rastimo uz ples” koji je organizovala Dječija plesna asocijacija iz Beograda.

blank
Gordana Simić

“Mi smo realizatori manifestacije, dobili smo licencu zajedno sa osnovnim školama `19. april` i `Nikola Tesla`. Uključeno je 400 mališana, a osim Dervente sa nama su gosti iz predškolskih ustanova iz Šamca i Modriče”, rekla je Simićeva.

Ona je navela da je cilj projekta “Rastimo uz ples” da poveže mališane, dodajući da se u svim regijama bivše Jugoslavije danas održava završna manifestacija.

“Da biste postali dio ove priče najprije morate dobiti licencu. S obzirom da smo predškolska ustanova koja se bavi savremenom pedagogijom dobili smo poziv dječije asocijacije da se pridružimo. Odslušali smo njihove edukacije, apsolvirali njihove projekte i onda smo dobili koreografije, počeli sa vježbama i danas predstavljamo rezultate tog rada”, rekla je Simićeva.

blank
Koordinator Dječije plesne asocijacije iz Beograda Radomir Krsmanović ocijenio je da je organizacija događaja apsolutno profesionalna.

blank

blank

On je dodao da se manifestacija održava već 16 godina širom bivše Jugoslavije – u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj.

Ivana Simić, koja ima 16 godina, bila je koordinator ove godine.

“Drago mi je što je Krsmanović prepoznao moj talenat i dao mi licencu, te što sam sa djecom tri mjeseca vodila program. Ponosna sam na svu djecu jer su veoma dobri, zavoljeli su ples i nadam se da će i dalje da se bave plesom”, kaže Simićeva.

blank

Manifestacija je održana na Trgu oslobođenja u Derventi, a prisustvovali su joj gradonačelnik Dervente Milorad Simić sa saradnicima, direktori osnovnih i predškolskih ustanova, te veliki broj roditelja mališana učesnika i građana. 

Posavske novosti 

blank