blank

Ribolovci sekcija Derventa jedan i dva Sportsko-ribolovnog društva “Ukrina” sproveli su danas akciju uređenja nove staze na rijeci Ukrini.

Predsjednik Upravnog odbora “Ukrine” Nikola Strinić naveo je da je čišćena i pripremana takmičarska staza na lokaciji gradske plaže Patkovača.

blank

“Uređivali smo obale rijeke Ukrine, a uz pomoć čamca obavili smo uklanjanje nanesenog granja i drugog otpada uz obalu, kao i obrušena i nanesena stabla. Daleko bezbjednija i uređenija je cijela lokacija za boravak ribara i svih drugih ljubitelja prirode”, rekao je Strinić.

On je podsjetio da je proteklog mjeseca povodom Svjetskog dana voda u saradnji sa Turističkom organizacijom grada održana i akcija čišćenja obala rijeke Ukrine od Patkovače do Novog mosta na kojoj je učestvovao znatan broj ribolovaca, građana, među kojim su bili pjesnici i novinari.

blank

Prema njegovim riječima, učesnici su raspoređeni u četiri grupe prikupili ogromne količine smeća na potezu Jasenci-Patkovača, koje je odvezlo preduzeće “Komunalac”.

“Akcija je protekla u vedrom raspoloženju i uz mnogo entuzijazma. Učesnicima su kao simbolična obilježja dobili plave ručno rađene ribice kao znak učešća u akciji od strane Turističke organizacije”, rekao je Strinić.

blank

Iz Turističke organizacije ranije je saopšteno da je u okviru zajedničke akcije na uređenju obala rijeke Ukrine urađena i faza trasiranja ribarske staze u dužini od 250 metara, što su pomogli preduzeća “Poljoprivrednik”, “Komunalac” i Gradska uprava.

Posavske novosti 

 

blank