blank

U Derventi će u srijedu, defileom zastava ratnih jedinica, parastosom i polaganjem vijenaca, prigodnim kulturno-umjetničkim programom i izložbom biti obilježeno 30 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske /VRS/.

Program svečanosti počinje u 10.00 časova kod Starog mosta postrojavanjem i polaskom ešalona sa zastavama jedinica Vojske Republike Srpske.

Na Centralnom spomen-obilježju u 10.30 časova biće održan parastos, položeni vijenci i cvijeće, uz kulturno – umjetnički program i obraćanje zvaničnika, najavljeno je iz Gradske boračke organizacije.

blank

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” biće otvorena izložba “Heroji otadžbinskog rata, ponos grada”.

Povodom obilježavanja Dana vojske Republike Srpske i Dana 327. motorizovane brigade u srijedu će u periodu od 9.00 do 14.00 časova privremeno biti obustavljen saobraćaj u nekoliko ulica, najavljeno je iz Gradske uprave.

Obustava se odnosi na Ulicu Svetog Save, od kružnog toka kod Motela “Dvor” do kružnog toka na raskrsnici “Vaga”, Ulicu Srpske vojske, od kružnog toka na raskrsnici “Vaga” do Starog mosta, čitavu Ulicu Kralja Petra Prvog, te čitave trgove pravoslavlja i oslobođenja.

Saobraćaj u ovim ulicama će se zatvarati, odnosno puštati u zavisnosti od odvijanja manifestacije.

 

blank