blank

Ljubo Popadić iz prnjavorskog naselja Potočani kaže da njegov sin u petoj godini nije čuo i da je izgovarao riječi polovično.  Nakon brojnih odlazaka kod ljekara odlučio je da posjeti  bioenergičara Vitu Bojkovca iz Dervente, kojeg je upoznao prije 20 godina kada je imao problema sa bradavicama.

Slušni aparat

“Kada smo odveli dijete u Banja Luku da se uradi test za sluh, nije izgovarao dosta slova, riječi su bile polovične.  Urađen je Bera test pod totalnom anestezijom i mjerilo se sve u vezi sluha. Doktorica nam je saopštila da su oštećenja obostrana po 30 posto, da su oštećeni slušni živci obostrano, provodljivost od uha do mozga. Rekla nam je da se to nikako ne može riješiti operativno i da će morati nositi slušne aparate, svoju životnu ispovijest za Posavske novosti  priča Popadić.

blank

Ističe da se morao pomiri sa onim što je saznao od ljekara, ali je kod kuće razmišljao kako i na koji način pomoći svome djetetu, kao što bi svaki roditelj to učinio.

“Sjetio sam se Vite Bojkovaca iz Dervente koji mi je pomogao prije 20 godina kada sam imao mnoge bradavice, ali i kada sam vozio jednu djevojčicu iz komšiluka koja je imala probleme sa govorom. Tada je on pomogao i ona je poslije govorila normalno. Bilo je strašno,mnoge bradavice imati. Išao sam na tretman svakih sedam dana, kasnije na 15 dana. Nakon mjesec i po dana primjetio sam da bradavice nestaju, a nakon tri mjeseca ostali su samo ožiljci na mjestima gdje su bile. I danas se nisu povratile, priča Popadić.

Otišao je kod Bojkovca u Derventu i odnio nalaze od dječaka koje je tražio. Dobio je uvjerenje da ne nabavlja  djetetu još slušne aparate i da će pomoći u izliječenju, kao i da doktori neće biti potrebni.

“Svakih sedam dana išli smo na tretman. Nakon mjesec i po dana dobili smo odobrenje od Fonda za slušni aparat i išli smo na privatnu kliniku da uradimo nove testove. Na provjeri je dječak pokazivao znake da čuje, svaki put je dizao ruku kada je čuo zvuk nakon pritiska doktorice na taster. I nakon toga otišli smo na Paprikovac uradili još tri testa i  sve je  prošao, odnosno sve je bolje čuo i govorio, kaže Popadić.

Kaže da su otišli i kod čovjeka koji postavlja slušne aparate i on nakon novih nalaza i ispitivanja nije mogao vjerovati da se zdravstveno stanje dječaka popravilo.

“Rekao mi je da mu se nije nikada takvo šta desilo.  Mislio je da su nalazi zamjenjeni. Nakon deteljne kontrole rekao mi je da dijete dobro čuje i da ne treba nositi slušne aparate. Bio sam presrećan,  dodaje Popadić.

Ističe da ne može savjetovati roditelje koji imaju problema sličnim njegovim, ali volio bi da čuju njegovu poruku da nikada ne odustaju i da pokušaju sve u životu kako bi djetetu pomogli.

blank

Najljepši trenutci

Prije četiri godine objavili smo priču o Viti Bojkovacu iz Dervente koji se uspješno bavi bioterapijom, ali i istraživačkim radom na polju bioenergije i radiestezije.

Kako tvrdi, njegova uloga je da ljudima pomogne tako što stimulira njihove odbrambene mehanizme na samoiscjeljenje. 

Tada nam je istakao da je najljepše trenutke života posvetio bolesnim ljudima, radi kojih je prešao milione kilometara i stigao na sve kontinente. 

N.S

blank